VODENI PARK AQUANA,
koji se prostire na 38.000 metara kvadratnih, je najveća turistička i zabavna atrakcija ove vrste u Banjoj Luci i širem okruženju. Smješten je u neposrednoj blizini centra grada u banjolučkom naselju Borik.
U sastavu akvaparka nalaze se tri bazena: dječiji, plivački i bazen sa atrakcijama (tobogan dužine 100 metara, vodeni tok, vrtlog, fontane, masažna ležišta i masažni mlazevi) ukupne vodene površine od 1.500 metara kvadratnih, kao i velike zelene kaskade i površine sa prirodnim hladom od 24.000 metara kvadratnih.
Najsavremenija postrojenja za prečišćavanje vode garantuju higijensku ispravnost i besprijekornu čistoću vode koja se mijenja pet puta u toku 24 časa. Voda se zagrijava na prijatnih 26 -28 stepeni Celzijusovih.
U kompleksu Aquane su dva košarkaška terena i teren za odbojku na pijesku, picerija za kupače Sorriso i dva kafea – Aquarello i Oaza.
Na spratu se nalazi restoran Mediterraneo sa ekskluzivnim enterijerom i predivanim pogledom na park i bazen. Na meniju su razni mediteranski specijaliteti od morske ribe i plodova mora. U sklopu restorana je i odvojeni VIP salon sa 10 mjesta i internet konekcijom, kao i Rouge lounge bar, sa urbanim i nesvakidašnjim ambijentom.
Sezona akvaparka počinje krajem maja i traje do septembra, a radno vrijeme je svakim radnim danom od 10 do 19 časova a vikendom od 9 do 19 časova.