Dodjela sezonskih ulaznica za Vodeni park Aquana, najboljim banjalučkim osnovcima

Javno preduzeće „Akvana“ u saradnji sa Gradom Banja Luka, po tradiciji, nagrađuje najbolje učenike koji će, zahvaljujući svom trudu i uspjehu u školi, ovog ljeta imati besplatan ulaz u vodeni park.

Svečana dodjela ulaznica je upriličena u nedjelju, 13.06.2021., u ugodnom ambijentu Restorana Aquana.

Sezonske ulaznice za vodeni park „Akvana“ najboljim učenicima osnovnih škola je uručio Gradonačelnik Draško Stanivuković.

Uz čestitke najboljim učenicima, gradonačelnik Stanivuković rekao je da je ovo samo jedan način da se kaže da su ti mladi radili vrijedno i da se zasluženo odmore pred upis u srednju školu.

-Naš cilj je da nastave obrazovanje u Banjoj Luci i u Republici Srpskoj, da se usavršavaju, rade i da pomognu da naš grad i Republika budu najrazvijeniji i najbolji za život – istakao je on.

Kako je naglasio, upravo jedna od strateških orijentacija i planova gradske administracije jeste da mladi ostaju ovđe i da budu vezani za Banju Luku.

-Naš plan je da podržavamo mlade ljude, jer će i oni znajući da je njihov rad prepoznat i podržan biti dodatno motivisani da zavole svoj grad i Republiku, da ovđe ostanu i da im to bude garant zaposlenja – naveo je gradonačelnik.

Zato Grad, kako je rekao, ima više aktivnosti usmjernih u tom pravcu.

-Naša ideja je da realizujemo važnu politiku besplatnih udžbenika za učenike od trećeg do devetog razreda. Obnavljaćemo škole, graditi fiskulturne sale, podsticati obrazovanje na sve načine – kazao je on, dodajući da Grad dođeljuje i stipendije učenicima, te podržava njihove odlaske na takmičenja.

V.d. direktora preduzeća „Akvana“ Velibor Vukajlović, rekao je da Grad i to preduzeće podržavaju najbolje učenike i da je to način da mi pokažu da cijene njihov trud i zalaganje koje su postigli, posebno u završnoj godini školovanja u uslovima pandemije.

-Ovo je uspjeh i učenika i prosvjetnih radnika, a na ponos njihovih porodica – zaključio je on.

Učenici koji su danas dobili sezonske karte za „Akvanu“ izrazili su zadovoljstvo ovim gestom pažnje, ističući da je to priznanje za njihovo školovanje.

Jedan od njih je i Veljko Jovanić, maturant Muzičke škole „Vlado Milošević“ koji je kazao da mu je ovo priznanje važno i za buduće školovanje.

Ovu manifestaciju su podržale i društveno odgovorne kompanije: Vitinka, Elta kabel i Puls dizajn.