Додјела сезонских улазница за Водени парк Aquana, најбољим бањалучким основцима

Јавно предузеће „Аквана“ у сарадњи са Градом Бања Лука, по традицији, награђује најбоље ученике који ће, захваљујући свом труду и успјеху у школи, овог љета имати бесплатан улаз у водени парк.

Свечана додјела улазница је уприличена у недјељу, 13.06.2021., у угодном амбијенту Ресторана Aquana.

Сезонске улазнице за водени парк „Аквана“ најбољим ученицима основних школа је уручио Градоначелник Драшко Станивуковић.

Уз честитке најбољим ученицима, градоначелник Станивуковић рекао је да је ово само један начин да се каже да су ти млади радили вриједно и да се заслужено одморе пред упис у средњу школу.

-Наш циљ је да наставе образовање у Бањој Луци и у Републици Српској, да се усавршавају, раде и да помогну да наш град и Република буду најразвијенији и најбољи за живот – истакао је он.

Како је нагласио, управо једна од стратешких оријентација и планова градске администрације јесте да млади остају овђе и да буду везани за Бању Луку.

-Наш план је да подржавамо младе људе, јер ће и они знајући да је њихов рад препознат и подржан бити додатно мотивисани да заволе свој град и Републику, да овђе остану и да им то буде гарант запослења – навео је градоначелник.

Зато Град, како је рекао, има више активности усмјерних у том правцу.

-Наша идеја је да реализујемо важну политику бесплатних уџбеника за ученике од трећег до деветог разреда. Обнављаћемо школе, градити фискултурне сале, подстицати образовање на све начине – казао је он, додајући да Град дођељује и стипендије ученицима, те подржава њихове одласке на такмичења.

В.д. директора предузећа „Аквана“ Велибор Вукајловић, рекао је да Град и то предузеће подржавају најбоље ученике и да је то начин да ми покажу да цијене њихов труд и залагање које су постигли, посебно у завршној години школовања у условима пандемије.

-Ово је успјех и ученика и просвјетних радника, а на понос њихових породица – закључио је он.

Ученици који су данас добили сезонске карте за „Аквану“ изразили су задовољство овим гестом пажње, истичући да је то признање за њихово школовање.

Један од њих је и Вељко Јованић, матурант Музичке школе „Владо Милошевић“ који је казао да му је ово признање важно и за будуће школовање.

Ову манифестацију су подржале и друштвено одговорне компаније: Витинка, Елта кабел и Пулс дизајн.