Градски олимпијски базен

Отварањем Градског олимпијског базена Бања Лука је добила импозантан спортски објекат који пружа одличне услове за развој пливања и ватерпола у нашем граду. Према оцјени врхунских пливача и ватерполиста, који су виђели на десетине базена широм свијета, Градски олимпијски базен је најбољи у регији и један од три најбоља олимпијска базена у Европи.

На ГОБ-у су постављени најсавременији стартни пливачки блокови са најпрецизнијим мјерењем времена. То је заправо најновија Омегина серија чији су блокови први уграђени на Градском олимпијском базену у Бањој Луци.
ЈП „Аqуана”, која је у власништву града Бање Луке, управља и новоотвореним Градским олимпијским базеном (ГОБ). Олимпијски базен, димензија 50×25 метара, пројектован је по стандардима Свјетске пливачке и ватерполо федерације и оспособљен је за такмичења на највишем међународном нивоу.
Поред Олимпијског базена налази се и ђечији базен димензија 25×10 метара, као и трибине капацитета 532 мјеста.
Осим за пливачке и ватерполо клубове, Олимпијски базен је на располагању и  рекреативцима. Школа пливања, школа корективног пливања и аква аеробик само су неки садржаји које нуди Градски олимпијски базен.

У сутерену ГОБ-а налази се теретана, фитнесс, сауна, релаксациона соба и просторија за масажу, који су идеални су за релаксацију и опуштање након напорног радног дана, али и за одржавање топ форме. На спрату се налази кафић са погледом на Олимпијски базен, као и новинарске кабине за праћење такмичења у пливању и ватерполу.

На спрату Градског олимпијског базена налази се кафић са предивним погледом на базен. Осим за свакодневна освјежења спортиста и рекреативаца, кафић на ГОБ-у је погодан и за организовање рођендана на базену. Након забаве на базену, клинци и клинцезе могу наставити прославу рођендана у кафићу, уз сендвиче, торту и сокове.

За праћење такмичења у пливању и ватерполу на спрату ГОБ-а налазе се новинарске кабине.

У сутерену Градског олимпијског базена ради и њелнес центар и теретана “Блуе лине” у чијем саставу су теретана, аеробик сала, сауна, просторија за масажу, просторија за релаксацију и одмор. Теретана је опремљена најсавременијим справама за фитнес и, између осталог, располазе са пет трака за трчање. У склопу теретане је и просторија за аеробик, пилатес, бокс и кик бокс.

Комбинација ових садржаја у велнес центру и теретани са купањем на Градском олимпијском базену је сасвим сигуран начин да корисници наших услуга буду прије свега здрави, а самим тиме и у топ форми. Садржаји у “Блуе лине” идеални су за опуштање након напорног радног дана, али и за свакодневну релаксацију.

Наши посјетиоци о нама...ГРАДСКИ ОЛИМПИЈСКИ БАЗЕН