22.06.2020. je u Vodenom parku “Aquana” održana tradicionalna manifestacija dodjele sezonskih ulaznica za najbolje učenike devetih razreda banjalučkih osnovnih škola.

Ulaznice je uručio gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je naglasio da je ovim nastavljena tradicija nagrađivanja najuspješnijih učenika završnih razreda osnovnih škola.

Prijatelji manifestacije ove godine su bili: “Puls Design”, “Mlijekoprodukt” i “Elta kabel”.

This Post Has 3 Comments

 1. Baka Nada Reply

  Poštovani,greškom ili namjerno je izostavljena odlična učenica iz škole Dositej Obradović iz Banja Luke koja je ove godine proglašena za đaka generacije i koja je od te škole dobila više diploma (vukovu nagradu,diplomu za osvojeno prvo mjesto na takmičenju u Banja Luci iz Srpskog jezika,diplomu za prvo mjesto iz fizičkog vaspitanja jer je,zahvaljujući njoj škola osvojila prvo mjesto u odbojci) i još par diploma za školske i van školske aktivnosti.Ova učenica je sa svojim klubom Inova osvojila prvo mjesto u Republici Srpskoj i drugo u BiH.Govori engleski a pohađa i časove za njemački jezik.Aktivno se bavila plivanjem pa po svemu iznijetom ona je zaslužila da bude među ovom djecom ne samo radi nagrade nego i radi nekog renomea i motiva za daljnji rad.Čudi me da za ovakvog po svemu primjernog učenika ova škola nije pokazala nikakav interes da obavjesti i predloži ovakvog učenika jer bi to trebao biti i njihov uspjeh.Ovo nije prvi ingnoranstki postupak prema ovoj učenici jer iako je pobrala sve diplome mnogi od njih nisu našli za shodno ni čestitati joj valjda zato što je svestrana,druželjubiva i veoma cijenjena od svojih drugara.

  • Sveto Lazić Reply

   Poštovana, očigledno je da se radi o vanserijskom talentu koji se dokazao kako u školskim, tako i vanškolskim aktivnostima.
   Nažalost, JP Aquana nije adresa za primjedbu jer mi po praksi obavještavamo škole za dodjelu nagrada a škole nam pošalju ime i prezime učenika kojeg oni predlože. Dešavalo se da škole i ne izaberu najboljeg đaka koji je već osvojio mnoge nagrade da bi stimulisali i druge učenike. U ovom slučaju ne znamo o čemu je riječ i možemo samo izraziti žaljenje zbog, po Vašem mišljenju, pogrešnog odabira.

   Srdačan pozdrav i puno sreće u daljnjem školovanju,
   JP Aquana

 2. Baka Nada Reply

  Hvala na lijepim željama.Ovo je samo revolt jedne bake koju duša boli što se sve vidi kroz neki interes.Hvala bogu pa roditelji ove učenice mogu svom djetetu omogućiti kupovinu sezonske karte i to i čine otkako je otvorena akvana i ona uglavnom pored bazena provodi vrijeme na odbojkaškom igralištu.Nisam spomenula ime djeeteta jer u istoj školi imamo i mlađe djete koje je,za ne povjerovati već šest godina bukvalno izloženo mobingu ali je i ono dobar đak i tješi nas samo to da se i ovome bliži kraj jer će i ono uskoro izaći iz te nemoguće škole.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *